mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes102
mod_vvisit_counterVčeraj84
mod_vvisit_counterTa mesec9475
mod_vvisit_counterSkupaj1250683

Today: Mar 29, 2024

Vroče novice

koarka.jpg

Kolesarski vzpon na Veliko Prepadno 2014

Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Tudi v letu 2014 smo se za praznik dela s svojimi kolesi zbrali pred Gasilskim domom v Dolenji Straži. In tudi letos nas je pot vodila k vsakoletnemu cilju na Veliki Prepadni oziroma nadalje do Frate. Do 09.00 ure se nas je zbralo že skoraj 20 kolesarjev, kasneje na poti pa se nam je pridružil še en član. Pred startom je eden izmed članov poskrbel, da smo si »umili« zobe z njegovim zimskim zvarkom iz tropin.

Letošnja tura nas je vodila do Prečne, kjer smo zavili navkreber proti menjavi vozne podlage, in sicer smo asfaltno podlago zamenjali za makadam, ki nas je spremljal v večjem delu naše "etape". Pot, ki se je vila po gozdu nad Stražo, nas je pričakala tudi s kar nekaj vzponi, vendar smo si tudi tokrat pomagali s prej omenjenim zvarkom, ki nam je dal še kako potrebne energije, da smo premagali, za nekatere nadčloveške napore.


Po približno poldrugi vožnje smo prišli do Velike Prepadne, kjer so nas že pričakali pohodniki iz Straže na čelu z županom naše občine. Pogostili so nas s svojimi zvarki ter toplim ozračjem, ki ga je dodatno ogreval taborniški ogenj. Po krajšem premoru smo nadaljevali z našo potjo proti Frati ter se kasneje na naši poti že tradicionalno ustavili pred kapelico v Velikem Lipovcu.

Ponovno smo prešli na asfaltno podlago in se spustili proti Borštu oziroma Srednjemu Lipovcu. Na tem delu poti smo razvili tudi našo najhitrejšo potovalno hitrost, ki je pri nekaterih poskočila vse do 70 km/h. Ko se je števec na naših kolesih umiril smo zagledali na pašniku ubogo govedo, ki se je našemu predsedniku zasmililo, saj je misli, da je podhranjeno, zato se je odločil, da bo kravo tudi nahranil. Ko mu je krava iz rok iztrgala nekaj trave smo se vsi skupaj zadovoljno, misleč, da smo opravili dobro delo, odpravili naprej. Bližajoč se našemu cilju nas je nagon prisilil, da smo se ustavili v edini gostilni na Ajdovcu, kjer smo se borili s cvičkom, ki se je pretakal po naših grlih. Po vseh mukah, ki smo jih doživeli na Ajdovcu smo se odpravili naprej proti našemu poslednjemu cilju, Frati, in tudi uspešno prikolesarili do tja, kjer pa nas je čakalo že novo poživilo.

Da smo bili zavedni Slovenci smo tudi letos, v znak državnemu prazniku, s seboj vozili slovensko zastavo. Ta dan smo prevozili slabih 40 km, pri čemer velja omeniti Gašperja, našega najpogumnejšega udeleženca tega podviga, ki se je pri vsega 7 letih uspešno boril s težavno kolesarsko potjo.

Več v foto galeriji.