mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes111
mod_vvisit_counterVčeraj37
mod_vvisit_counterTa mesec1518
mod_vvisit_counterSkupaj1221970

Today: Sep 21, 2023

Vroče novice

koarka.jpg

Kolesarski vzpon do Velike Prepadne 2013 (1.5.2013)

Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Z namenom kolesarskega vzpona do Velike Prepadne in naprej do Frate, se nas je, dne 1. 5. 2013 ob 09.00 uri pred Gasilskim domom v Dolenji Straži, zbralo kar nekaj kolesarjev. Z istim ciljem toda peš, pa se je večje število vaščanov in članov društva zbralo tudi pri cerkvi v Dolenji Straži.

  

 

 

 

Letos smo se odločili, da se kar takoj po startu zapodimo navkreber. Tako smo se zapeljali čez Dolenjo Stražo in nad njo zamenjali vozno podlago, in sicer smo iz asvaltne podlage kmalu prešli na makadam, ki nas je spremljal v večjem delu naše "etape". Med potjo se nam je pridružilo še nekaj kolesarjev. Pot, ki se je vila po gozdu nad Stražo, nas je pričakala tudi s kar nekaj vzponi, ki so nekatere prisilili, da so "razjahali" svoja kolesa.

 

Po dolgi in naporni poti smo prišli do Velike Prepadne, kjer so nas že pričakali sovaščani iz Dolenje Straže ter prijatelji pohodniki iz Gorenje Straže. Pogostili so nas z vinogradniškimi proizvodi, ki so nam dali moč za nadaljno pot. Po nekaj kilometrih vožnje smo se odločili, da naredimo nov krajši postanek. Tokrat smo se ustavili v Velikem Lipovcu, prvi vasi do katere smo prikolesarili po dolgi vožnji v hladnem zavetju gozda. Tu nas je obiskal eden izmed domačinom, ki je opazil, da nekaterim že pojenja moč, zato je s sabo prinesel tudi ohlajeno poživilo.

 


 

Ponovno smo zamenjali vozno podlago in se spustili proti Borštu oziroma Srednjemu Lipovcu. Na tem delu poti smo razvili tudi našo najhitrejšo potovalno hitrost, ki je pri nekaterih poskočila vse do 70 km/h. Počasi smo se bližali našemu poslednjemu cilju na Frati, ki smo ga po tudi vsi dosegli. Da smo bili zavedni Slovenci je eden izmed kolesarjev, v znak državnemu prazniku, s seboj vozil tudi slovensko zastavo. Ta dan smo prevozili okoli 36 km, nekateri pa še več, saj so po Frati odpravili še na krog po občini Straža. Se vidimo prihodnje leto.