mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes26
mod_vvisit_counterVčeraj106
mod_vvisit_counterTa mesec5597
mod_vvisit_counterSkupaj1256686

Today: Apr 25, 2024

Vroče novice

boks.jpg

Drinska regata, Ljubovija 2019

Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

V letošnjem poletju smo Športno rekreativno društvo Breza organizirali izlet v Srbijo, kjer smo se udeležili Drinske regate, ki jo vsakoletno organizira Občina Ljubovija. Na pot smo se odpravili v petek, 12. 7. 2019, v zgodnjih jutranjih urah. Po prihodu smo se nastanili v samostanu sv. Nikolaja v Soku gradu. Zvečer smo se udeležili večerje v Etno Selu Vrhpolje, kjer nas je presenetila lokalna glasbena skupina. Po večerji pa smo se udeležili koncerta v Ljuboviji, kjer smo bili v središču pozornosti, saj smo zavzeli prireditveni prostor enega izmed odrov. Za zaključek smo na glavnem prireditvenem prostoru uživali v koncertu legendarne Ribje čorbe.

Naslednji dan smo se udeležili 40. km dolge regate po reki Drini, na kateri je po oceni organizatorja sodelovalo kar 20.000 udeležencev s 1.500 plovili. Sama regata je bila pravo doživetje in prijetna izkušnja za vse nas. Srečali smo različne generacije in nacionalnosti udeležencev, med katerimi ni manjkalo izvirnih idej, kako opremiti gumenjake.

V nedeljo, 14.7.2019, smo se v jutranjih urah odpravili proti domu, pri čemer smo se na poti ustavili na uličnem sejmu v manjšem srbskem mestu, kjer smo porabili še zadnje zaloge srbskih dinarjev.

Več v fotogaleriji...