mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes58
mod_vvisit_counterVčeraj84
mod_vvisit_counterTa mesec9431
mod_vvisit_counterSkupaj1250639

Today: Mar 29, 2024

Vroče novice

motokros.jpg

Kolesarski izlet - Parenzana 2019

Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Člani kolesarske sekcije smo se letošnjo pomlad odpravili po poteh stare ozkotirne železnice, ki je med leti 1902 in 1935 povezovala več kot 30 istrskih krajev od Trsta do Poreča. Danes je 130 kilometrska proga urejena v kolesarsko pot, ki poteka po treh državah. Najmanjši, začetni del se prične v Italije, ki nato zavije v Slovenijo, kjer je pot dolga dobrih 30 km, ter nato na Hrvaško, kjer se po cca 80 km pot ustavi v Poreču. Na poti je 8 predorov, 11 mostov ter 6 viaduktov, ki jih spremlja neverjetna panorama na obmorska mesta, pisane griče ter polja posejana s trtami in oljkami.

Startali smo iz Debelega Rtiča in se preko Milj (IT) vrnili v Slovenijo ter nato mimo Kopra in Izole vstopili v Hrvaško na mejnem prehodu Dragonja. Če pot po Italiji in Sloveniji poteka po asfaltiranih cestah je skoraj celotna pot po Hrvaški speljana po makadamskih poteh. Na poti so nas z Adrinim avtodomom spremljali partnerji, ki so skrbeli za logistiko. Ker smo bili vsi skupaj neučakani morske svežine, smo pred zaključkom kolesarske poti skupaj zapeljali do Funtane pri Poreču, kjer smo se namestili v tamkajšnjem kampu, se okopali v morju, spekli mesne dobrote in pričakali novo jutro, ko smo se počasi odpravili nazaj proti domu.

Kolesarska sekcija se zahvaljuje podjetju Adri Mobil, kjer smo si lahko izposodili njihov avtodom, ter predsedniku društva, ki nas je presenetil z obiskom na Hrvaškem.

 

Več v fotogaleriji...