mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes61
mod_vvisit_counterVčeraj76
mod_vvisit_counterTa mesec1148
mod_vvisit_counterSkupaj1264869

Today: Jun 12, 2024

Vroče novice

golf.jpg

Zgodovina

Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 

Zgodovina društva sega v prve dni leta 1998. Tako se je v prostorih PGD Dolenja Straža, dne 4. 1. 1998 ob 10.00 uri, na pobudo iniciativne skupine, zbral ustanovni odbor, ki je kmalu ugotovil, da so se zbrali s skupnimi interesi. Vseh 16 prisotnih članov je z namenom ustanovitve športno rekreacijskega društva, odločno dvignilo roke in s tem nakazalo namero po novem - športno rekreacijskem druženju lokalnega prebivalstva.

Istega dne je bil sprejet statut društva in izvoljeno članstvo v organih društva. Za prvega predsednika društva je bil izvoljen TURK Alojz, ml.

Na ustanovnem odboru je po dolgotrajnem razpravljanju padla odločitev tudi o imenu društva, s katerim se bi člani kar najbolje identificirali. Iz ožjega izbora predlogov je bil izbran predlog, da se novoustanovljeno društvo imenuje Breza oziroma s polnim imenom Športno rekreacijsko društvo Breza. Društvo je tako dobilo ime po brezah, ki so se v preteklosti bahale na območju današjega športnega parka. Ker danes brez v centru našega športno družabnega dogajanja ni več opaziti, se je društvo zavezalo, da bodo breze kmalu  spet domovale na starem mestu.

Že v ustanovnem letu 1998 smo pričeli z urejanjem športnega parka...